Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

27. mai 2010

Den hvite beveren!


Lengst inne i Bakslimarka ved bortgjemt vassdrag holder Bernhard bever til med sin familie, eller Børre som jeg kaller han. Børre tilhører en eldgammel beverslekt her inne, et familiedynasti kan man godt si. Hans slekt har dominert hovedvassdraget og de beste områdene her i årevis. Bernhard bevers familie lever strengt etter det gamle bevermottoet «Esse, non videre», «å virke men ikke synes». Patriarken Bernhard holder kustus. De er derfor ikke ofte å se, dyrene er utrolig sky og vaktsomme når det gjelder mennesker, og menneskelig ferdsel.
Bløff eller fakta? Nei det er nok en bløff, jeg har nok aldri sett en hvit bever, men bildet er ekte nok. Så hvilket dyr tror du det er som er i ferd med kaste seg ut i vannet her?

6 kommentarer:

 1. Jeg tror nå det har helt andre dimensjoner enn beveren. Mye, mye større. Det skulle vel ikke være en isbjørn lell?

  SvarSlett
 2. Det ble for kaldt for Deg på Svalbard Tore!!Send oss bilde av dammen hans, hva er den laget av? Olem

  SvarSlett
 3. Hei.

  He he. Ja jeg skal si deg at det var kaldt, 35 minus og stiv kuling i dalsøkkene fra breene. Men var godt kledd, så det bød ikke på problemer. Men at dyrene på Svalbard klarer den tøffe vinteren, er mer enn jeg forstår! Snakk om tøffe forhold.

  tore

  SvarSlett
 4. Bernhard bever ?? Var det noen spesielt du tenkte på da du ga han navnet ...

  Bernhard

  SvarSlett
 5. He he. Fra mine bardoms dyrebøker var det alltid noe som rimte, Kalle kanin, Egil elg osv. Så noe på "B" måtte det være. Så kjenner jeg en dyktig vassdragsingeniør, som likt beveren bygger og demmer opp, så valget sa seg selv :-)

  tore

  SvarSlett
 6. Ok da, godkjent bruk av navnet. Utrolig mange flotte bilder du har!

  - bernhard

  SvarSlett