Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

15. mai 2010

Det er Norge i rødt, hvitt og blått


... og litt grønt forhåpentligvis. Selv om vi - i alle fall her i Midt-Norge har hatt en uvanlig sen vår, er det så smått blitt et grønnskjær de fleste steder. Bildet derimot er ikke fra Trøndelag, men fra vakre Olden i fagre Stryn, med Olden kirke i forgrunnen. Olden kildevann kjenner de fleste, og snøen i bakgrunnen kan komme i en kiosk, nær - nei ikke deg, men dine tipp, tipp, tipp oldebarn. Det tar nemlig noen tusen år før snøen på breen smelter, og blir flaskevann. Rart å tenke på egentlig, at vannet vi drikker fra Olden i dag kommer fra snøstormer som også rammet flokker med elefantdyr, mammuten som vandret i de norske fjell. Ønsker med dette alle en trivelig 17. mai, enten dagen tilbringes i guds frie natur, eller du feirer nasjonaldagen i mer urbane strøk. Hipp, hipp hurra!

3 kommentarer:

 1. Flott versjon av nasjonalfargene.

  SvarSlett
 2. Hei Tore og velkommen etter som blogger - på tide...
  Knallstart må jeg bare slå fast - og var vel som forventet fra din kant. Følger med i fortsettelsen. Mvh Terje O.

  SvarSlett
 3. Hei Tore, trivelig at du besøkte bloggen min, slik at jeg nå har funnet din. Her kommer det vel mye kvalitet, så her er det vel mye å lære. Jeg har jo ikke holdt på så lenge, så det er først nå etter jeg ble pensjonist jeg kan få dyrket hobbyen mer enn før. Ja det er sikkert mye å diskutere innen temaet, så når du er på Hemnskjela hadde det vært morro å slått av en prat. Jeg jobbet på Stranda for lenge siden, så jeg kjenner Olden godt. Kjørte mye i distriktet der Loen og Olden osv. Fantastisk natur, men da for jeg ikke og tok bilder. Skal sannelig kjøre en tur snart.

  SvarSlett