Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

17. juni 2010

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med nasjonaldagen Island! Etter å ha vært på Island noen ganger, må jeg si at mer fascinerende øy skal en lete lenge etter. Spesielt for naturfotografer som har fugler som spesialitet. Langs kysten hele øya rundt dukker den ene interessante plassen etter den andre opp. Men også innlandet byr på flere flotte fuglelokaliteter, med Myvatn som selve perlen. Europas største forekomst av andefugler, her møtes øst- vest- sør- og nordlige andearter i et antall som virkelig imponerer. Vannet ligger i et fantasilandskapsområde, skapt av vulkansk aktivitet gjennom tusenvis av år. Også landskapsfotografer får nok å henge fingrene i. Det spesielle landskapet på øya, skiftende vær og de spektakulære landskapsformasjonene gir motiver i fleng. Så en tur til sagaøya anbefales på det varmeste. Hipp hipp hurra, og nok en gang – gratulerer med dagen Island!

3 kommentarer:

  1. Mange flotte bilder du tar! Det dukker stadig vekk opp (for meg) flinke norske naturfotografer som inspirerer, artig. Island høres absolutt forlokkende ut!

    SvarSlett
  2. Ja Island har for meg også stått på ønskelisten en stund, så det ventes på en snarlig realisering. Flott bilde av denne fossen mot en rødmende himmel.

    SvarSlett
  3. Litt sent med en gratulasjon kansje, men bildet var forrykende flott, så utrolig delikat det var på alle måter!

    SvarSlett