Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

24. september 2010

En sommer er over


Sommeren er definitivt over, og den savnes allerede. Det var så mange ting en skulle gjøre i de lyse sommerdøgnene, men akk - hva var det en rakk egentlig? En del selvsagt, men langt fra alt en hadde planlagt utover vårparten. Det jeg i alle fall greide, var å besøke noen sommerenger i den lyse nordiske natta. Det er forresten noe som haster skal jeg si dere, å besøke blomsterenga altså. En ny sommer kommer alltids, men våre blomsterenger forsvinner raskt av ulike årsaker, så vet du om en urte- eller blomsterrik villeng så ikke nøl. Bruk noen timer neste sommer, du skal lete lenge etter mer motivrikt område. Særlig med makroobjektivet påmontert vil den så å si være uuttømmelig. På bildet har jeg benyttet to sett med avtonede gråfilter på en vidvinkel for å dramatisere bakgrunnen. To eksponeringer og litt Photoshoparbeid ville sannsynligvis gjort samme nytten, men alt som kan gjøres ferdig i felt er ok synes jeg.

3 kommentarer:

 1. Må vel si meg enig i det Tore, at å finne en slik blomsterrik villeng ikke er så lett lenger. Har intrykk av at det var mye mer vanlig i den tiden jeg våkste opp og var tenåring. Flott bilde med dybde og stemning.
  Ha en god helg.

  SvarSlett
 2. Sant så sant...en har mange planer for sommeren som skulle vært gjennomført, men plutselig så er den på hell. Tenkte på det i kveld på en tur ned igjennom Grytdalen..sommeren er sannelig over. Fine farger nå..sant det..men.
  Sant som du sier, det er ikke så mange enger å se lenger, men sannelig en staselig en du fant her..
  Ha ei fin helg..

  SvarSlett
 3. Joda, det minker på slike steder, uten tvil. Så kanskje fikk du likevel gjort det viktigste i sommer!! :)

  SvarSlett