Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

9. mars 2014

Ikke alle diamanter varer evigDet var sen ettermiddag og lange skygger inne ved brekanten i Billefjorden. De fotballstore isdiamantene lå strødd langs brefronten, og ga muligheter for flotte motiver. Det er bare så herlig når kveldslyset varer og varer. Slik er det her nord, i motsetning til Middelhavets - og Afrikas kvelder, som forsvinner like fort som mørt reinsdyrkjøtt en rødvinsaften. Rundt jordas mage gjelder det å planlegge motivopptakene godt på forhånd. Det går fint det òg, men her oppe er det behagelig å fotografere i slow motion.

Med ett øye i søkeren, og ett på utkikk etter mulige isbjørner, lå jeg i flytsonen bokstavelig talt. Her i dette overdimensjonerte smykkeskrinet krabbet jeg rundt, og knipset i veg. Man vet ikke hva dagen bringer før solen har gått ned, heter det. Men med midnattssolas komme om noen dager, gjelder ikke dét særlig lenge. Det slike lange dager derimot med sikkerhet bringer, er en støl, trøtt og fornøyd fotograf, med ishvite karats på netthinna.

4 kommentarer:

 1. Hei! Har fått "heng" på din blogg. Utrolig mange flotte og varierte bilder. I tillegg skriver du utrolig bra.
  Denne kombinasjonen med gode bilder og en god tekst setter jeg stor pris på.
  mvh Esben Reiersen

  SvarSlett
 2. Dette er så fint at det gjør litt vondt. Nydelig, i både tekst og bilde!

  SvarSlett
 3. Godt håndtverk dette Tore. At du samtidig formidler stemninger og opplevelser gjør det enda mere interesant.

  SvarSlett
 4. Flott bildesmykke, Tore! Tror jeg må prøve en rødvinsaften med mørt rødvinskjøtt....

  SvarSlett