Faner

Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

23. oktober 2010

Høyt i et tre en kråke satt




Inne i granskogens dunkle skygger, rår hønsehauken over kråkeskjebnene. Det gjelder å være på vakt, de gnistgule øynene overser ingenting. Her lever kråkene på lånt tid.

Har de siste par ukene opplevd skogens grå nemesis ved en rekke anledninger, men bare som en skygge mellom treleggene. Det er fabelaktig å se hvordan den brede stjerten manøvreres og styrer den raske fuglen i vill fart der den sikksakker gjennom skogen. Tittelen er fra en barnesang jeg husker, en annen var om ei kråke som satt i lunden og gol - men det er det vel gjøken som gjør! Kråka på bildet har uansett sunget sin siste sang.

 

4 kommentarer:

  1. Fin bild med mycket dramatik. Bra text till dessutom.

    SvarSlett
  2. Ja her er det "den enes død er den andres brød".
    Her har du vært på riktig plass i riktig øyeblikk. Flott bilde av skogens grå nemesis eller om det er eminense. Ha en fin helg.

    SvarSlett
  3. Stilig action bilde av hønshauken på kråka.
    Bra med bevegelsen i vingene.
    Morsomt og oppleve disse rovfuglene på nært hold!

    Mvh Ruben

    SvarSlett