Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

28. oktober 2010

Hvit død





Kamuflasjen er perfekt. Hvit som en lydløs snøstorm kommer døden ut fra ingen ting. Med to intens gule øyne er det sort-hvitt drama i farger!

Snøugla er fullkomment tilpasset et liv i snødekte områder, både når det gjelder fjærdrakt, hørsel og syn. Musa ser den på tusen meters avstand – tenk det! Hørselen er også fenomenal hos denne sirkumpolare rovfuglen.

Det utspiller seg tusenvis av variasjoner over slike drama der ute -hver dag! Over fjellvidder og åpent hav, mellom ranke trelegger og langs blanke vassdrag. I ytterst få glimt har jeg fått ta del i slike sceneopptredener, hvor aktørene i blant spiller med selve livet som innsats. Det gjør inntrykk når intense rovfugløyne setter blikket sitt i ditt, og det gnistrer i skarpe våpen!

Hipp hipp hurra - snart er vinteren her.

4 kommentarer:

 1. Fantastisk fine toner i dette bildet, ugla kommer til sin rett her!

  Ja hurra hurra, håper på litt frost først så skøytene får en tur før skiene :)

  SvarSlett
 2. En helt utrolig kamuflasje snøugla har. Fantastisk fint å få til et bilde som dette. Ha en fin vinterlig tid framover.

  SvarSlett
 3. Herlig bilde! Hvite dyr/fugler i hvit snø er virkelig en flott kobinasjon!

  Øyvind

  SvarSlett
 4. Knallbilde! Må si jeg ble sittende å se lenge på dette bildet her. Jo mer jeg ser, jo bedre blir det!

  SvarSlett