Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

28. februar 2011

Blåtimen


Himmelens atomreaktor har gjemt seg bak Øyåsberget, og mellomspillet med den blå timen entrer scenen. Blåfargen innhyller kulturlandskapet, før natta sakte senker seg over Byneslandet. Ikke alle har evnen til å se dette, vår hjerne vil gjerne ha hvit snø. Men har du først begynt å se det blå lyset, vil du for alltid se det når det oppstår. Det er helst under klarværsperioder den dypblå fargen kommer fram. Nå på vinteren med frostnetter, snø og klar himmel, farges alt det hvite blått en stakket stund. Apropos snø – hvor det blir av kvitfargen når snøen smelter? Snart er enda en omdreining gjort i årstidens urverk, det er ikke tvil, sola har begynt å varme. Om ikke lenge siger våren atter nordover, og bonden må førebu seg på våronn. Da endrer kulturlandskapet her fullstendig karakter gjennom noen måneder. Fra snødekte jorder til brunsvart naken jord, før de første lysegrønne spirer dukker opp. Så grønn åker fram til den sakte endrer karakter, og blir til en gyllen fullmoden kornåker utpå tidlighøsten en gang. Men før det hender, skal det gå både vinter og vår!

4 kommentarer:

 1. Tror vi får flere vintrer jeg. NYDELIG bilde. Flotte farger og komposisjon.

  SvarSlett
 2. Nydelige farger. Flott bilde!

  SvarSlett
 3. Ja blåtimen er en skjønn overgang til mørket. Her har du et godt eksempel med fine farger og flott komposisjon. Men nå venter vi på våren.
  Flott bilde , Tore. Ha det godt med, etter hvert, varmen fra sola.

  SvarSlett
 4. Flott bilde, med fin komposisjon og fine farger!

  SvarSlett