Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

20. mars 2011

Kongeørn i vilter vinterkok

Det er rart med det, men det er nå når sola begynner å lunke, og vår og varme er i anmarsj, at det er tøffest for våre hjortedyr. Blir det en lang og snørik vinter får vi vårknipe, noe som betyr at fettlagrene og reservene fra sommer- og høstbeite ikke rekker fram til vårbeite. Da går det som det ofte går i naturens ubarmhjertige verden, noen dør. Uansett må livet pulsere, og ingen dør forgjeves. Døde hjortedyr kan være et kjærkomment tilskudd til kongeørna og dens muligheter for overlevelse. Så den enes død, og så videre …, er et høyst aktuelt tema i naturen. Slik føres ørnas slekt videre. Reinen på bildet derimot hadde Dag Røttereng og jeg lagt ut som åte for kongeørnene inne i Trollheimen. Etter hvert som reinskjøttet ble oppspist fylte vi på med grisekjøtt. Så en dag slo ørna seg nedpå i et forrykende vintervær, og ørnebildet ble til i snøkavet. Fornøyd kunne jeg observere den majestetiske ørna når den i vinterstormen slet løs kjøttstykker, og kikket vaktsomt rundt seg med den ene øyet. Det andre øyet var delvis tildekt bak et lag med is, som hadde klabbet seg på i uværet. Det er tøffe forhold, selv om den denne gangen kom til dekket bord.

4 kommentarer:

 1. Wow! Flott bilde, både her og lenger ned i bloggen din. Jeg kommer garantert tilbake hit :-)

  SvarSlett
 2. Ja her fikk du lønn for strev. Skikkelig flott ørebilde på åtet.
  Ha en fin mandagskveld.

  SvarSlett
 3. For et skattekammer av en blogg jeg datt over her tilfeldig, wow!
  Fantastiske bilder!:-)

  SvarSlett
 4. Ja - det var dette med å fotografere, også når vinteren er på det mest intense. Flott bilde 2re - illustrerende for vårknipa! Solid dose med blinkskudd ellers på bloggen din også. Følger med... Forøvrig ikke lenge siden jeg også hadde kontakt med kongeørnen. Flott opplevelse å være tett på denne majesteten!
  Hilsen Terje O.

  SvarSlett