Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

13. mars 2011

Rød stær


I ungdommens dager hendte deg at kommentaren utpå søndagsmorgenen var, ”Jasså du har fått rød stær”, når venner med blodskutte øyne traff hverandre etter festligheter. Hvalrossen på bildet tror jeg ikke har brukt natta til vill festing, selv om han til forveksling ligner gutta boys i hine hårde dager.
Hvalrossene lå i en stor klynge, hvor naboer i blant skubbet, dolket og albuet seg fram. Denne kikker seg engstelig bak, det lå nemlig en stor hann med kraftige støttenner og småirriterte der bak. Vi brukte god tid og beveget oss sakte nærmere, slik at de ble vant til oss. Etter hvert enset de ikke fotografen, og med 300 mm fikk jeg ”øyekontakt”.

4 kommentarer:

 1. Ja disse svære dyra må det vel være en opplevelse å få komme på så nært hold. Røde blodskutte øyne skyldes sikkert ikke de menneskelige uvaner som hos oss kan få frem slike. Et godt bilde som gir ettertanke. Ha en fin søndag uten rød stær.

  SvarSlett
 2. Oi, det så ikke godt ut. Fin dokumentasjon da. Tenk å komme så nærme da, flott at du deler med oss. Ha en god uke til deg.

  SvarSlett
 3. Først trodde jeg dette bildet var fra trønderavdelingen (eller kanskje en finne) søndags morgen i Vårgårda...

  SvarSlett
 4. Hei Øystein. "Been there, done that", er vel riktig å svare her. Det har vært noen kvelder med finnene som resulterte i noe lignende både for dem og oss :-)

  2re

  SvarSlett