Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

27. september 2011

Rød rødrev i rød soloppgang


Rød rødrev i rød soloppgang. Ja vel - gul soloppgang da, men reven var i hvert fall rustrød som en rødrev skal være. Her står den vaktsom i motlysets glød og undrer hva det er som knatrer der borte. To tre klikk, og reven var over alle hauger. Ville rever er ikke lett å få fanget på en bildebrikke, hardt jaktet som de er gjennom tusenvis av år. Sky og vaktsom i hele sin framtreden. Tidlig på sommeren og noen uker utover kan vi være heldige å få nærkontakt med rimelig tillitsfulle rever. Dette er som regel ungrever som ennå ikke har utviklet sin naturlige skyhet for oss mennesker, og lar oss få se disse flotte dyra i andre situasjoner enn på vill flukt inn i nærmeste skjulested. Selv om vi har, og etterstreber rødreven har den vist utrolig tilpasningsdyktighet. I dag finner du rødreven i så å si alle habitat. Fra de store byene til høyt til fjells, hvor den dessverre ofte fortrenger sin mindre slektning fjellreven. Uansett - er det en art som kan sies å være en ekte opportunist, så må det være rødreven.

9 kommentarer:

 1. Veldig flott bilde!
  Likte måten det var satt sammen med denne flotte soloppgangen!

  Mvh Leiv Arne

  SvarSlett
 2. En flott soloppgang der vi i solas gyldne farger skimter mikkel. Er nok ikke så lett å komme inn på den karen nei, selv om enkelte ungdyr kan bli tillitsfulle nok til å komme ganske nær. Fin komposisjon med delikate farger.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Storslaget bilde!! Fin grad av wow-effekt... Liker også teksten godt, som bonus. Selv om bildet hadde stått like bra uten.

  SvarSlett
 4. Knall! Rødreven er akkurat passe (u)synlig.

  SvarSlett
 5. Tidlig morgen. Kjølig luft. Den lave sola som skinner i pelsen på revefanten. Stemningsfullt:)

  SvarSlett
 6. Flott bilde Tore! Mange hadde nok tydd til langtela her, men revtassen tar seg godt ut på avstand også, særlig i DET lyset. I parantes bemerket har jeg avsluttet abonnementet på Camera Natura - i hvert fall inntil videre. Håper du ikke fikk trøbbel med feilsendt faktura... Mvh Terje O.

  SvarSlett
 7. Nydelig bilde Tore! Et lite tips; legg ut link på facebook hver gang du publiserer på bloggen - da er det lettere å følge med for oss som ikke er så stødige med EDB.
  Øystein S

  SvarSlett