Faner

Bilder fra skog og mark, fjell og hav, kulturlandskapet er heller ikke å forakte, og for ikke å snakke om kysten vår, bland årstidene oppe i dette med hundrevis av fugle- og dyrearter, samt snø, is, planter, geologi, insekter, krypdyr og innsjøer og våtmark, vann og bekker, vidder og tundra, taigaskog og edelløvtrær, elver og fosser, myrer og og og og ..., som du skjønner - uuttømmelige kilder for en fotograf!

26. oktober 2013

Nordmørsk fjellbjørkeskog



I Svartåmoen naturreservat i Folldalen kan du rusle rundt i urskogspreget bjørkeskog. Området i Trollheimen er først og fremst kjent for sine eldgamle furuskoger, men også bjørkeliene bærer preg av å være svært urørt. Her blant unge, gamle og råtnende bjørketrær vil du oppleve et landskap det ikke finnes så mange av. Visst finnes bjørkeskoger andre steder også, men her inne er mye upåvirket av menneskelige inngrep. Her får tiden stå litt stille, ikke mye forandres for hvert tiår. Særlig høsten med alle sine farger, gir skogen en ekstra dimensjon. Ikke hast gjennom skogen på vei opp til fjellet, men bruk litt tid på å vandre rundt i selve fjellskogen her inne. Følg noen av de mange bekker og elver, kryss litt fram og tilbake, og jeg skal love deg landskapsmotiver som perler på en snor.

1 kommentar:

  1. Hei Tore og takk for sist. Lengter såpass tilbake til Svalbard at jeg har bestilt meg en ny tur til våren :-) Flott høststemning fra gammel bjørkeskog i bildet ditt. Det er en veldig spesiell følelse det å gå i skog som fortsatt står relativt uberørt av menneskelig inngrep. VI får ta godt vare på det vi kan.
    Mvh Kim Abel

    SvarSlett